Friday, October 22, 2010

warna baju nikah

Salam

Saya mulakan entri ini dan berikutnya tentang persiapan kahwin. Walaupun tarikh majlis itu belum disahkan oleh kedua2 belah pihak besar kami, sebenarnya tarikh yang dirancang2 oleh saya dan F sudah ada. Angkat tangan, kira pakai jari baru sedar rupanya saya pun tak punya banyak masa untuk majlis itu nanti. Tarikh sah belum ditetapkan disebabkan beberapa perkara. 

Perempuan tentu paling sibuk kan kalau fikir bab-bab urusan majlis kahwin ni. Pihak lelaki biasanya tukang sahkan proposal yang disediakan oleh si perempuan je kan? Hal-hal remeh pun perempuan sanggup fikir sampai pening2 kepala. Itu yang saya kagum dengan sifat perempuan sebenarnya. OK, melencong dari tajuk.

Dari banyak2 benda yang perlu difikir. Sekarang ni saya tengah buat pilihan untuk tema baju akad nikah nanti. Dulu2 masa F cadangkan tema putih suci untuk tunang, saya tolak. Alasan saya putih itu lagi sesuai untuk akad nikah. Tapi, tak kurang juga trend sekarang ni yang tak memilih warna putih suci ni untuk akad nikah. Apapun, itu semua terpulang pada citarasa masing-masing. Yang penting kita suka dan selesa dengan warna tersebut. Cita rasa orang ni berbeza-beza. Tapi, tak salah sekadar minta pendapat. Sekarang saya ada dua pilihan. Untuk masa terdekat ni saya masih tengok2, jenguk dan intai pendapat bakal2 atau mantan pengantin tentang hal ini.

Macam dua-dua saya berkenan.

No comments: