Wednesday, April 6, 2011

update progress secara pukal: 58 hari lagi.


58 days to go!!!!

Oh, begini rupanya perasaan bila setiap hari yang bergelar 'bride to be' mengira hari-hari yang tinggal sebelum bergelar isteri/suami kepada pasangan masing-masing. Teruja sungguh kan? walaupun dalam kepala ni agak pening memikirkan persiapan yang masih banyak lompang! aduhaii. Ah, abaikan yang itu. Kita fikirkan yang bahagia-bahagia saja. Betul tak? Barulah boleh bekerja dengan hati yang tenang dan seronok. =) Motivasi intrinsik secara tak lansung ye B2B semua.. 

my wedding progress: overall, maybe 70% done!
Berdebar! Sepatutnya dalam masa kurang lebih 58 hari mungkin wajar 90%. 
Bertenang... bertenang....

1) Vendor pelamin + baju pengantin

Baju pengantin terbaru baru sahaja saya tengok semalam, bila kakak vendor tu mms kan pada saya. Puas hati! Warna tema kami untuk hari majlis ada sedikit perubahan. Tapi masih kekalkan tema warna oren itu. Yang bertukarnya ialah warna gabungan untuk oren. Kisahnya.. masa pergi ke butik hari tu, si F ni tak berkenan tengok saya pakai oren putih. Sekali saya cuba warna hitam+silver, dia suka sangat. Tapi yang ketara sukanya dia tetap pada warna merah+hitam. Jadi... nak tak nak.. saya minta jasa baik akak tu carkan untuk saya baju oren+hitam. Akhirnya, jumpa dan setakat ni tengok dalam gambar nampak cun. Tapi risau ni nak fitting, takut tak muat. haha. punya lah last minute jugak kitorang tukar-tukar warna ea. 

2) Kad kahwin
Semuanya dah siap, cuma tinggal nak lipat, masukkan dalam sampul. Beli setem untuk dipos dan selebihnya edar sendiri. Harap masa tak cemburui kami. 

3) Buku tetamu
Dah siap juga. Cuma tinggal untuk dihantar untuk dibinding hard cover. *tunggu balik kampung.

4) Barang-barang hantaran
Secara major dah selesai, cuma ada lagi 2,3 barang belum beli. Kasut F tak beli lagi!


5) Hiasan untuk gubahan
50% dah beli. Selebihnya belum. Tunggu saat-saat akhir agaknya baru ada idea untuk menggubah. =) DIY lagi... best. best. 

6) Kad nama tanpa perkataan TQ
Dah siap digunting, cuma belum tebuk lubang & belum ikat reben.

7) Doorgift
Sudah dibeli. Sesuatu yang boleh digantung pastinya. =) 

8) Baju untuk keluarga
 Untuk perempuan dah selesai semuanya. Tinggal nak tempah baju untuk lelaki sahaja. Dah 2x masuk kedai itu tanyakan harga. =)


Hurmmm. apa lagi nak update ye?



4 comments:

Miss Sunshine said...

dah dekat tarikh nak kahwin tu.. semoga semua perancang berjalan dengan lancar ye.

Jaaja said...

Miss sunshine, TQ. ya, tgh berusaha ke arah tu. tak sabarr sungguh. =)

Cik Puan Syafa said...

sokong DIY! chaiyokkk ^__^

Jaaja said...

tq syafa.. cari idea... cari idea... hehe