Wednesday, December 22, 2010

New and niceIni majlis perkahwinan pertama saya pergi sejak seminggu duduk di Rompin ni. Tapi majlis ini di Muadzam Shah. Bila kawan mengajak, teruja benar saya nak ikut pergi pasal nak tengok macam mana suasana majlis di Pahang ni. Tak banyak bezanya pun, cuma beza dari Kelantan Terengganu bila majlis siap ada pengerusi majlis, dipasang lagu dan ada karaoke lagi. Cukup lain. Kenduri kahwin di Terengganu biasa-biasa sahaja tapi cukup meriah dengan kedatangan tetamu. Mana ada dipasang lagu-lagu bagai itu. 

Pertama kali juga jumpa nasi beriani yang ada biji gajus. Selalu ada kismis aje. Ok la, buat penambah rasa. =) Lauknya sedap, itu yang penting. 
Ini pelamin pengantin. Cukup simple tapi cantik. Saya suka kerawang-kerawang di belakang tu. InsyaAllah, saya pun inginkan yang simple dan ada kerawang macam ini. Pelamin saya biasa-biasa aje nanti. Cukup ada latar belakang untuk bergambar kenangan. Mungkin sekadar mini pelamin yang lebih kurang pertunangan tempoh hari. Warna tema pengantin ni cantik. turquoise agaknya ataupun ala-ala baby blue. Entah la. Saya kurang pakar sikit bab mengkategorikan warna ni. Hi hi.

No comments: