Tuesday, August 23, 2011

Berbuka puasa


Salam 23 ramadhan. Sedar tak sedar kita dah di penghujung Ramadhan dah ye. Sekejap aje berlalu. Setiap kali hujung minggu jumpa suami, hari bekerja masing-masing bekerja. Begitulah rutinnya. Dan setakat ni alhamdulillah, masih kekalkan rutin tu. Syukur diberi kesempatan masa, tenaga dan paling penting dari segi kewangan oleh Dia. 

Satu tabiat sekarang ni. Update blog secara pukal. Hihi. Sebenarnya niat nak menulis ada sangat. Tapi selalu kat sekolah pun banyak kerja. Kali ini nak update tentang berbuka puasa bersama hubby lah. Rindunya kat dia. 


# Hotel Seri Malaysia. 
Masa ni kami berbuka berdua aje. Bukan buffet. Sebab hubby dah request nak makan yang saya masak. Hubby jenis simple je. Janji ada yang bakar-bakar, lepas tu budu + ulam. Bertambah2 berselera la jawabnya. Saya pun masa ni masih alahan lagi, tapi cuba juga masak untuk dia. Kesian juga, dah la jarang-jarang dapat masak. Menu masa ni: ikan kerisi goreng, kentang masak pedas, ketupat sotong. Menu beli kerabu perut dan ikan bakar. =) Saya makan sikit je..... sedih sangat masa ni. Perut lapar, tengok makanan pun sedap tapi tak boleh nak makan.



# Chedoq @Rompin
Minggu lepas hubby datang Rompin, dia ajak berbuka kat luar. =) Terus booking hari yang sama, mujur tak penuh lagi masa tu. Kat sini dah siap hidang atas meja. Ingatkan nak makan western pasal saya teringin sangat nak makan chicken chop, tapi fikir ke hubby rasa tak kena pulak kalau berbuka dia tak makan nasi. Kami pilih menu A. Ayam pandan, sotong bakar, ikan tenggiri bakar cicah air asam (besttt sangat), kerabu udang, sayur goreng.


 Comel kan penanda ni. Kiut pulak.



#  Duta Village @Kuantan. (buffet Ramadhan)
Yang ini minggu lepas juga. Kami ke Kuantan untuk shopping raya. Menginap disini dan ambil buffet Ramadhan. RM45 per head tapi dah menginap kat situ dapat potongan RM35 per head. Kira ok la kan, berbanding RM 75 kalau di Swiss Garden. Hehe. Makanan pun ok. Puas hati betul makan hari tu. Hubby lagi suka pasal ada kambing panggang.

Minggu ni best. kebetulan alahan dah kurang, saya dah boleh makan dengan sempurna. Means takdelah bila makan je terus nak muntah. Tu yang boleh pergi buffet ni. kalau tak, rasanya tak aci juga kalau saya tak boleh makan. Hehe.


Mr Azrul Affendy.

 Banyaknya makannn..

 Sebelum dan selepas berbuka puasa dimeriahkan dengan lagu raya. Memang terasalah. =)


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Gambar pilihan minggu ini. Hehe. (Hubby jenguk mende lah tu..)

Nak tahu tak, lepas dah kurang alahan barulah saya rasa boleh nak bergambar as normal. Lepas tu dah boleh juga nak bermakeup, pakai perfume. Masa alahan, muntah2 hari tu langsung saya jadi pemalas. Malah masa dengan hubby pun saya pernah keluar tanpa pakai bedak. Dasyat. Sampai hubby tegur, suruh pakai elok sikit. Haha. terus jadi malas. Sekarang dah lain. Dah jadi rajin, dan teringin pulak nak bermakeup. Jangan risau ye sayang. perubahan tu normal aje.... Hehe. Tapi ada satu benda sampai sekarang saya tak boleh bau minyak rambut dia. Kalau dekat2 mesti saya suruh dia basuh rambut. 

Oklah... siap juga entri kali ini... =) Selamat berpuasa dan selamat membuat persiapan buat semua.... 


6 comments:

~ PUAN THALHA ~ said...

wah.. banyaknya dear pegi buffet. best best..! :)

AiniNoraini said...

seronoknye dah setel alahan.
ni duk rasa lg...huuu
harap berakhir la raya nnt..
nk mkn sdap2..

Jaaja said...

Puan Thalha: bestt.. tapi kena pandai simpan ruang perut la, pasal bila tgk semua rasa nak makan. hee. tamak. =)

Jaaja said...

ira: tula, rasa syukurr sangat. sekarang turn hubby plak alahan. dia muntah, loya bau makanan. haha. siann. ira bape minggu dah ni?

Cik Fira said...

kak..seperti peknen baby boy je layaknya.. apapon semoga baby n akak sihat... =)

Jaaja said...

Dik, ramai kata g2.. sebab malas nak bermakeup2... haha. kadang selekeh, kadang jangok. kiki. apalah mummy ni... tq dik krn doakan...