Friday, November 18, 2011

Cuti sekolah.... yahuu!


Salam semua.... apa khabar?
Lama betul tak update blog kan.. tapi hari ni sempena hari terakhir persekolahan, terasa ada aura pulak nak update blog. =) Mood hari ni kat sekolah memang penuh berbunga. Ummi & baby akan bercuti sebulan lebih. Seronoknya! Inilah masa yang ditunggu-tunggu. Dari mula kahwin 3 Jun hari tu tak berkesempatan lagi nak cuti lama2. Melainkan cuti raya (itupun seminggu). Honeymoon pun belum rupanya kan.. InsyaAllah cuti ni cuba plan mahu jalan-jalan.

Semalam saya pergi klinik. Check up setiap 2 minggu sekarang ni sebab doc mahu observe berat saya! Huu. Setakat ni berat memang cepat naik. Semalam naik 1.7kg dlm 2 minggu. Tapi alhamdulillah, setakat ni bila doc scan, baby ok. Cuma berat banyak naik tu mungkin lemak menempel kat badan saya. =)


 Alhamdulillah, baby dah 21 weeks 2day ( 5 months, 1 week, 2 day)
Suka sangat tengok perut semakin membesar.. 


 Singgah klinik lepas balik sekolah. Lama juga kena tunggu turn.  huhu. Dah la sorang2..

KKIA Rompin. Cuti ni sambung check up di kampung, =)


Tak sabar betul nak tahu gender baby. Saya dah siap mimpi2 dah. Minggu ni je dah 3 malam mimpi. itula.. instint saya rasa baby ni lelaki. tapi ramai orang kata tengok bentuk perut saya ni, baby perempuan. Hii. Lagi 4 bulan akan terbukti yang mana satu betul. =) Next: tunggu nak scan 4d la.

Emmm.. tentang pertukaran. Dukacita dimaklumkan permohonan tak berjaya. Tak dapat la nak tinggal sebumbung lagi dengan hubby. Sian saya... tahun depan ni kena kuat la nak kena berdikari dengan baby....

Oklah...  selamat bercuti buat semua yang bakal bercuti. Cuti ni rasa nak kosongkan betul2 fikiran... Mahu rehat sepuasnya.....